2021 LGS’de 2021 YKS’de müfredat değişikliğine gidilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tabir-i caizse mide şişkinliği haline gelen bir konuyu açıklığa kavuşturdu. 2021 LGS’de 2021 YKS’de müfredat değişikliğine gidilecek mi? Konular daralacak mı? Nihayet Bakanlık bu konuda açıklamada bulundu ve dedi ki “2021 LGS’de 2021 YKS’de  öğrenciler müfredatın tüm konularından sorumludurlar.” Artık gönül rahatlığıyla “AYT matematikten türev limit integrale nasıl olsa çalışmama gerek yok” “acaba çalışayım mı?” diyen öğrenciler artık bunlara çok hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilir. Aynı şey LGS öğrencileri için de geçerli. Bu öğrencilerimiz de bu dönemde artık tüm konulardan sorumlu olduklarını bilerek sınava çok motive ve hızlı bir şekilde çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Vereceğimiz bilgilendirmeler sadece bunlarla ibaret değil.

YÖK Tercih Atlası

Bir de YÖK Tercih Atlası’nda 2020 YKS’nin verileri eklendi. Daha önceki veriler neydi? En son 2019 YKS’nin verilerine göre hareket ediyordu. Şimdi canlı kanlı 2020 YKS verileri işlendi. Kaç bin ile hangi bölüme, hangi üniversiteye yerleşilmiş? İşte bunların en güncel sonuçları YÖK Tercih Atlas’ta şu anda bulunmaktadır. Hatta bunun içerisinde çok çarpıcı sonuçlar var. Hatta Kafa Dengi Yayınlarında bunları da teker teker incelemeyi de düşünüyoruz. Tabii youtube kanalımızdaki ilgili videoyu beğenirseniz ve aynı şekilde aklınıza gelen konular hakkında yorumlar  kısmına bunları yazarsanız daha da seri bir şekilde bunlara başlayabiliriz. Ama sizden bir ricam var. Tüm bu bilgilendirmeler ışığında 2021 YKS sınavına çok da motive girmenizin önemini burada bir kez daha anlamış oluyoruz.

Özellikle YÖK Tercih Atlası’na baktığımız zaman, 2020 YKS verilerine baktığımız zaman, abi AYT var ya bu işi gerçekten bitirmiş. AYT en önemli basamak. Hala içinizde TYT bitsin ondan sonra AYT’ye çalışmaya başlarım nasıl olsa diyen öğrenciler için bir uyarı niteliğindedir bu. AYT’nin önemi çok çok fazla. Çünkü 20 bin -30 bin civarlarında olan bir öğrenciyi iyi bir AYT, 5 binlere – 7 binlere kadar geriletmiş. Lütfen ama lütfen AYT’nin ciddiyetini biraz daha iyi anlayalım. Hatta bunun için seviyenize uygun AYT kaynakları almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bunun için Kafa Dengi yayınlarına ait olan seviyelerine göre soru bankaları var.

Göz gezdirmelisiniz

Bunlara mutlaka bir göz gezdirin. İşinize yarayacak özellikle AYT fizik, kimya, biyoloji, AYT matematiği… Bunlar dehşet derecede sizin işinize yarayacak. Bunların birçoğunu inceledik. Çok da öğrenciler fayda aldı. Bunları denemenizi tavsiye ediyorum. O halde buna benzer yazıların video halinin gelmesini istiyorsan Kafa Dengi ailesine daha fazla katkıda bulunmak adına youtube kanalımıza abone olmadıysan bir abone ol. Ondan sonra videoları beğenmeyi ve yorum  yazmayı da ihmal etme. Görüşmek dileğiyle. Sevgiyle selametle kalın. Kendinize çok çok çok iyi bakın.

IRM Digital Web Çözümleri